petak, 15. travnja 2016.
Keks kolač s pudingom
Kolači i izmišljeni recepti za kolače u zadnji tren definitivno su ono nešto što zakotrlja nesređene misli u pravom smjeru i što ih uz blještavu spoznajnu iskru ponovo sabere i podari smisao, pa se nakon istresanja kolača iz lima i zabadanja prve vilice u rahle keksiće obložene čokoladnim pudingom osjetite posebno baš. A definitivno je najveća plaća za ovakve izmišljene i sasvim jednostavne kolače dječji osmjeh koji razoružava i koji me baš uvijek podsjeti kako su najednostavnije stvari gotovo uvijek i najbolje. Keks kolač s pudingom je kremasti kolač koji se pojede odmah nakon hlađenja…ma ne stignete ga ni ukrasiti ničim, malo slatkog vrhnja eventualno doleti na površinu i to je to. Ali ništa drugo mu niti nije potrebno, jer to je baš jedan jedan svakodnevni kolač za podizanje raspoloženja. A s obzirom da je svakodnevni, podrazumijeva se da mora biti gotov brzo, u što ćete se uvjeriti ako pripremite ovaj kolačić. Jer za njegovu pripremu će vam trebati doista samo 15 minuta – dakle, trebat ćete skuhati puding i složiti ga u redove sa keksima i to je to. Morat ćete se nakon toga malko strpiti da se prohladi i stisne, ali u hladnjaku će i to ići brzo. Pogledajte moju izvedbu ovog jednostavnog kolača sa keksima i pudingom i prosudite sami
Keks kolač s pudingom
POTREBNO:
300 g keksa petit beurre
2 pudinga okusa čokolade
750 ml mlijeka
5 žlica šećera
150 g maslaca
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Razmutiti prah pudinga sa šećerom i malo mlijeka, pa sve zajedno ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. U još vrući puding dodati maslac izrezan na komadiće pa promiješati. Dodati tada i 50 g mljevenog keksa.
Pripremiti uski i duguljasti kalup, obložiti ga prozirnom folijom pa redom slagati kekse i još tekuću kremu od pudinga. Slagati dok ne potrošite sve sastojke. Završiti redom keksa. Kolač pospremiti u hladnjak da se dobro prohladi.
Ohlađeni kolač istresti iz kalupa na pladanj, premazati po želji tučenim slatkim vrhnjem i poslužiti.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar