subota, 4. lipnja 2016.

Mliječne kocke – pjenasta poslastica

Nakon blagdana koji su sada iza nas, taman smo počeli zaboravljati na slatko, ali eto mene sa novim receptom da vam podignem šećer. Kremaste mliječne kocke sa mliječnom čokoladom uvijek su nekako dobitna kombinacija. Ovoga puta radi se o finoj čokoladno-mliječnoj kombinaciji sa šlagom koja se mojim ukućanima veoma svidjela, a nadam se da će i vama.
SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 5 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica kakaa
  • KREMA:
  • 5 žumanjaka
  • 150 gr šećera
  • 1,2 l mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 7 žlica gustina
  • 200 gr margarina Zvijezda
  • 300 gr mliječne čokolade
  • OSTALO:
  • 400 ml šlaga
  • čokolada za naribati

BISKVIT SA BJELANJCIMA

1. Izradite bjelanjke i čim počnu pijeniti nastavite postepeno dodavati šećer, dok ne postane čvrsta smjesa.
2. Dodajte brašno i kakao, te sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
3. Tepsiju malo pouljite i pobrašnite, zatim ulijte pripremljenu smjesu od bjelanjaka. Promjer moje tepsije je 23 X 32 cm.
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
5. Ostavite biskvit da se ohladi.

KREMA SA MLIJEČNOM ČOKOLADOM

1. Mlijeko 1 l stavite kuhati.
2. Žumanjke izradite sa šećerom.
3. Dodajte 200 ml mlijeka, kratko izradite sa žumanjcima.
4. Nastavite dodavati puding i gustin, te sve zajedno sjedinite.
5. Pripremljene sastojke umiješajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte na srednjoj vatri dok ne dobijete gustu smjesu.
6. Čim sklonite s vatre dodajte iskidanu mliječnu čokoladu, mješajte dok se sve ne istopi.
7. Ostavite kremu da se ohladi.
8. Zvijezda margarin sobne temperature izrežite na ploškice i sjedinite sa kremom.

KAKO SLOŽITI MLIJEČNE KOCKE

1. Biskvit.
2. Krema.
3. Šlag.
4. Izribajte čokoladu na šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar