S vremena na vrijeme otvorim maminu bilježnicu u kojoj ima stvarno dobrih recepata, tako da je i ovaj fini kolačić došao na red za pripremu. Sigurna sam da vas je dosta čulo za ovo čudo i da ga i vaše mame imaju vjerovatno zapisanog u svojim bilježnicama. Zapravo, radi se o par jednostavnih sastojaka sa kojima uz vrlo jednostavan način pripreme, možete počastiti svoje goste ili ukućane.
SASTOJCIBISKVIT:
180 gr šećera
125 gr brašna
70 gr mljevenih oraha
200 ml mlijeka
1 jaje
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
FIL:
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
6 žlica šećera
150 gr margarina ili maslaca
OSTALO:
čokolada za naribati
BISKVIT SA ORASIMA
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Dodajte ostale sastojke: šećer, orahe, mlijeko, ulje, jaje, i sve zajedno izradite sa mikserom.
3. Malo pouljite i pobrašnite tepsiju 23 X 33 cm, te ulijte pripremljenu smjesu.
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
5. Pečeno ostavite da se ohladi.
PUDING FIL OD VANILIJE
1. Puding, šećer i 200 ml mlijeka pomiješajte, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte puding i nastavite miješati dok ne postane gust.
3. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temperature.
4. Fil premažite preko biskvita i naribajte čokoladu.
5. Stavite kolač u frižider.
SASTOJCIBISKVIT:
180 gr šećera
125 gr brašna
70 gr mljevenih oraha
200 ml mlijeka
1 jaje
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
FIL:
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
6 žlica šećera
150 gr margarina ili maslaca
OSTALO:
čokolada za naribati
BISKVIT SA ORASIMA
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Dodajte ostale sastojke: šećer, orahe, mlijeko, ulje, jaje, i sve zajedno izradite sa mikserom.
3. Malo pouljite i pobrašnite tepsiju 23 X 33 cm, te ulijte pripremljenu smjesu.
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
5. Pečeno ostavite da se ohladi.
PUDING FIL OD VANILIJE
1. Puding, šećer i 200 ml mlijeka pomiješajte, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte puding i nastavite miješati dok ne postane gust.
3. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temperature.
4. Fil premažite preko biskvita i naribajte čokoladu.
5. Stavite kolač u frižider.
Nema komentara:
Objavi komentar