utorak, 7. lipnja 2016.

Tiramisu bez jaja

Bila sam skeptična prema ovom kolaču zbog žumanaca jer ih ne volim i nikad ga nisam pravila.

tiramisu bez jaja


Sastojci:
1 veće pakovanje piškota
200 ml jake, crne kafe
250 gr mascarpone sira ( ako vam je preskup uvek možete uzeti običan krem sir )
300 ml slatke pavlake ( vrhnje )
75 gr šećera u prahu
1/2 kašičice cimeta
1 vanilin šećer
1 želatin ( goveđi ) – u pitanju je instant želatin koji se dodaje direktno u smesu
kakao prah za posipanje


Priprema:

Podelite piškote na 2 dela pa prvi deo stavite kao donji sloj u tepsiju ( manju ) i isprskajte, ili prelite sa kafom.

Iskoristite polovinu.

Ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu , ali dok je tečna dodati želatin u prahu, pa dodajte vanilin šećer i cimet, zatim i mascarpone sir i sve umutite.

Nanesite pola krema na piškote pa preko njega poslažite drugi red piškota i njih isprskajte sa kafom.

Preko nanesite ostatak krema i pospite sa kakaom.

Ostavite u hladnjak da se dobro ohladi pa secite i služite.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar