Bila sam skeptična prema ovom kolaču zbog žumanaca jer ih ne volim i nikad ga nisam pravila.
Sastojci:
1 veće pakovanje piškota
200 ml jake, crne kafe
250 gr mascarpone sira ( ako vam je preskup uvek možete uzeti običan krem sir )
300 ml slatke pavlake ( vrhnje )
75 gr šećera u prahu
1/2 kašičice cimeta
1 vanilin šećer
1 želatin ( goveđi ) – u pitanju je instant želatin koji se dodaje direktno u smesu
kakao prah za posipanje
Priprema:
Podelite piškote na 2 dela pa prvi deo stavite kao donji sloj u tepsiju ( manju ) i isprskajte, ili prelite sa kafom.
Iskoristite polovinu.
Ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu , ali dok je tečna dodati želatin u prahu, pa dodajte vanilin šećer i cimet, zatim i mascarpone sir i sve umutite.
Nanesite pola krema na piškote pa preko njega poslažite drugi red piškota i njih isprskajte sa kafom.
Preko nanesite ostatak krema i pospite sa kakaom.
Ostavite u hladnjak da se dobro ohladi pa secite i služite.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar